Fra miljøaktivisme til flygtninge – fra brandslukker til behandling

29.09.2017
Af: Tanja Weiss

Michael Gylling Nielsen, journalist og tidligere direktør for Læger uden Grænser starter den 1. oktober som centerleder i Oasis.


Michael Gylling Nielsen   ”Jeg brænder for at hjælpe børn og familier fra verdens brændpunkter”, siger Michael Gylling Nielsen, der ikke selv har børn eller kan se tilbage på en tryg barndom hos sine egne forældre, men vil gøre en forskel for andre børn og familier. Eller måske netop derfor, vil han i sit nye job som centerleder for Oasis, kunne gøre den store forskel, som børn af traumatiserede flygtninge også har brug for.

   ”Jeg er selv vokset op på en institution og har manglet forældrekærlighed, så jeg har mærket på egen krop, hvor vigtigt det er, at få mulighed for at vokse op som et helt menneske i trygge omgivelser. Det vil jeg gerne hjælpe de børn og familier med, der er på flugt fra verdens brændpunkter,” fortæller Michael Gylling Nielsen.

Selv om det ikke er alle børnene, der behandles i Oasis, der kommer alene som uledsagede mindreårige, så har de fleste oplevet lange tider med adskillelse og uvished om deres forældres skæbne i krigen eller under flugten.

   ”Oasis hjælper fædrene med at komme sig over deres traumer og PTSD, og mødrene og børnene med ikke at blive smittet af farens eller deres egne traumer fra især adskillelse under flugten. Det kan sætte sig i kroppen, i psyken og socialt, selvom de er kommet i sikkerhed og er samlet i Danmark, ” forklarer Michael om Oasis, som har eksisteret i 30 år, og som aktuelt er det eneste private behandlingscenter, som yder gratis behandling af traumatiserede flygtningefamilier i Danmark.

At gøre godt for andre

Michael Gylling Nielsen er 58 år og har arbejdet hele sit liv med at gøre noget for andre end sig selv; for samfundet, miljøet eller børn. Han var medstifter af miljøorganisationen Greenpeace i Danmark og oprettede flere afdelinger i Norge og Rusland. Siden har han været direktør for den internationale miljøfond Third Millennium Foundation i Italien og fra 2003 som hhv. informationschef og landechef i Zimbabwe for Læger uden Grænser. Fra 2007 og frem til 2015 var han direktør for den danske afdeling af Læger uden Grænser. 
   ”I mit engagement hos Læger uden Grænser fik jeg et stort indblik i de ofte grufulde forhold, der får familier til at flygte og tage ophold i et helt fremmed land. Jeg er derfor glad for, at jeg som ny centerleder for Oasis kan hjælpe disse familier og deres børn godt videre med forebyggende og integrerende arbejde her i Danmark,” slutter Michael Gylling Nielsen.

 

 


Webdesign: Webbureauet 1101K