Flere kommer i arbejde og der er mindre kriminalitet i de udsatte boligområder

02.12.2022 |

Derfor ophører de med at stå på regeringens lister over boligområder, der tilhører de såkaldte udsatte boligområder og parallelsamfund. Se alle listerne på Altinget.dk

For femte år i træk falder antallet af boligområder på regeringens liste over parallelsamfund og udsatte boligområder.

Der er således i 2022 blot 17 områder, der karakteriseres som udsatte boligområder, hvoraf de ti beskrives som parallelsamfund på grund af områdernes høje andel af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere.

På sidste års opdatering af listerne var der 20 udsatte boligområder og 12 parallelsamfund. 

Blandt de områder, der i 2022 ikke længere optræder på listerne, er Tingbjerg/Utterslevhuse, der ellers har figureret på listen over omdannelsesområder - der tidligere blev kaldt hårde ghettoer - siden ghettoloven blev indført i 2018. 

Området skal dog stadig færdiggøre den såkaldte udviklingsplan for at nedbringe antallet af almene familieboliger, der er et krav til alle områder, der har optrådt på listen over omdannelsesområder. 

De to områder Aldersrogade og Grønneparken, der ligger i henholdsvis København og Holbæk, har også været i så stor fremgang, at de forlader listen med årets opdatering, der altid falder 1. december. 

Her er alle områderne på listerne 2022:

 

Omdannelsesområder

Mjølnerparken (København)Tåstrupgård (Høje-Taastrup)Vollsmose (Odense)Nørager/Søstjernevej m.fl (Sønderborg)Stengårdsvej (Esbjerg)Sundparken (Horsens)Skovvejen/Skovparken (Kolding)Bispehaven (Aarhus)Gellerupparken/Toveshøj (Aarhus)

Parallelsamfund

Askerød (Greve)

Udsatte boligområder

Rønnebærparken/Æblehaven (Roskilde)Lindholm (Guldborgssund)Byparken/Skovparken (Svendborg)Præstebakken/Syrenparken (Esbjerg)Hedelundgårdparken (Esbjerg)Glarbjergvej-området (Randers)Gammel Jennumparken (Randers) 

Forebyggelsesområder

Der er 67 boligområder, der optræder på regeringens liste over forebyggelsesområder. Det er fem flere end sidste år. Du kan se hele listen her