Hvad kan du gøre, når du er isoleret og du er flygtning med traumer?

23.03.2020
Af: Tanja Weiss

Oasis holder desværre indtil videre lukket for personlige og telefoniske samtaler, så derfor vil du som patient i Oasis ikke have samme mulighed for at tale med professionelle om din tilstand og hvordan du kan forholde dig sammen med din familie i den nye isolerede situation.


Det kan være ekstra svært at være traumatiseret og fx støj- og lydoverfølsom eller have let til vrede og irritation og så samtidig sidde hjemme hele dagen sammen med dine børn og ægtefælle. Altså, tæt sammen, hver dag - uden mulighed for pause fra dine børn, som normalt går i skole og i institutioner.

Når Oasis er åben for samtaler, kan du tale om hverdagens udfordringer og hvordan det påvirker din tilstand af kronisk stress og PTSD - ofte kombineret med angst og depression.

Aktuelt er Oasis desværre lukket, men vi arbejder på en løsning, hvor vi kan tilbyde telebehandling - uden fysisk kontakt - men indtil da lyder vores råd sådan:

  1. Lyt til, hvad de danske myndigheder siger om coronavirus og overhold reglerne, men lad være med at se nyheder mere end 1/2 time dagligt. Læs myndighedernes anbefalinger eller ring til hotline på dit eget sprog om coronavirussen på 25 forskellige sprog her (Coronadenmark.dk) 
  2. Hold din daglige rutine igang  og følg samme døgnrytme som dine børn, så vidt muligt
  3. Aktivér dig selv og dine børn - lav et skema for, hvornår de skal lave lektier og hvornår de har pause og må lege, spille spil på computer, gå ture eller lege ude - vær sammen med dem, men lad være, hvis du ikke kan klare det uden at blive overbelastet psykisk
  4. Tal med andre; din kone, en god ven, hvis du har det dårligt psykisk, fx har svært ved at sove, har mareridt eller flashbacks
  5. Husk at denne situation ikke er en permanent tilstand - vi kommer igennem det sammen og hver for sig!
  6. Acceptér situationen - brug tiden til at fordybe dig, gå ture, motionere - se Oasis´ øvelser, som du kan bruge hver dag her

Webdesign: Webbureauet 1101K