Maskinrummet i Oasis kører stadig velsmurt efter 25 år

01.04.2022
Af: Tanja Weiss

Det er ikke mange arbejdspladser, der kan fejre 25 års jubilæum for en medarbejder, og samtidig glæde sig over, at maskinen stadig er i topform - på trods af skiftende roller og forskelligartede arbejdsopgaver.


Bettina Jensen er på papiret ansat som sekretær i administrationen, men hun har gennem årene udfyldt mange andre roller i Oasis. Hun er ikke alene uddannet korrespondent i fransk og engelsk, men har også en uddannelse i grafisk kommunikation og er en del af kommunikationsteamet. Dertil kommer et hav af andre opgaver. 

   "På mit første koordineringsmøde med ledelsen fik jeg til opgave at organisere Oasis´ 10 års jubilæum - så var jeg ligesom i gang," smiler Bettina, der blev ansat i Oasis i 1997 og derfor netop er blevet fejret for sine 25 års utrættelige arbejde for Oasis og for de mange flygtninge, der har været igennem - om ikke Bettinas egne hænder - så behandlernes.

For selvom Bettina ikke er en del af behandlerstaben, er hun en uvurderlig del af forudsætningen for behandlingsarbejdet. Hun har nemlig ikke kun rollen som sekretær for direktøren, men har gennem årene haft utallige andre funktioner, som er selve grundlaget for, at Oasis som virksomhed har kunnet køre velsmurt og organiseret. Og det er kommet patienterne til gavn, som netop har brug for sikkerhed og stabilitet. Det har Bettina med sin grundige, strukturerede og vedholdende indsats været med til at sikre. Eller som Oasis´ direktør, Thomas Feveile, sagde i sin tale for jubilaren:

    "Du spiller en meget vigtig rolle her. Du har sat dit præg på Oasis – og haft en kolossal betydning. Du ved rigtigt meget, du husker rigtigt meget og du har været med i rigtigt meget. Så du er en stor del af den organisatoriske hukommelse i Oasis. "

Fra krydderier til kulturer

Bettina er heller ikke selv i tvivl om, hvorfor hun gik fra at være indkøbsassistent med import af ris, krydderier, nødder og tørret frugt til Oasis:

   "Selv om jeg kunne bruge mine sprog og der var en dejlig international atmosfære med rejser til krydderiernes fascinerende verden, så handlede mit arbejde om varer og ikke om mennesker, og det blev efterhånden vigtigt for mig, at det var mennesker, der skulle være det centrale."

Men det, der solgte hende helt til Oasis var, at hun lige, da hun trådte ind i Oasis oplevede, at der var en mellemfolkelig atmosfære:

   "Der var også en rummelighed, jeg ikke har mødt før. Her var kolleger med anden religiøs baggrund og seksuel observans, og der var også kolleger, som selv havde flygtningebaggrund. Jeg elskede den mangfoldighed! Og det gør jeg stadig, " siger Bettina, der i sin fritid heller ikke kan få nok af at møde andre mennesker og kulturer. Hun elsker at vandre ad historiske pilgrimsruter ned gennem Europa, har boet i Frankrig og dyrker fægtning, når hun ikke dykker ned i sin egen fortid

gennem slægtsforskning.  

 

Bettina blev fejret af nuværende og tidligere kollegaer og chefer ved en reception den 31.3. i Oasis.

 

 


Webdesign: Webbureauet 1101K