Vær sammen, når du har lyst - hver for sig

13.01.2023
Af: Tanja Weiss

Hvis du har svært ved at komme ud ad døren og være sammen med andre - selvom du savner et fællesskab, kan Det Digitale Værested måske være noget for dig.


Det Digitale Værested opstod i marts 2020. Lige før alle sociale væresteder blev lukket ned, var der nogle pædagoger, der fik den gode idé at lave et sted på Facebook, hvor brugerne kunne være sammen, men hver for sig.

   "Alle kan være med. Du skal bare logge ind på facebooksiden Landsforeningen af væresteders Digitale Værested. Her er der et program for hele ugen, hvor du enten kan gøre tingene for dig selv eller sammen med andre, " siger Cliff Kaltoft fra Landsforeningen af Væresteder, som har startet foreningen  i 1998 og nu beskæftiger 16 medarbejdere.

Programmet for ugen kan byde på gåtur, kreaværksted, vi rydder op i vores ting og sager eller Vis mig din by eller fællessang. Der er faste medarbejdere, du hver dag kan tale med og som arrangerer ture og aktiviteter.

Et sted for alle

For at blive medlem af gruppen skal du svare på tre spørgsmål: Kommer du på et værested i hverdagen? Hvis ja, hvilket et? Hvorfor vil du gerne være med? 

   "Stedet er for alle, der har svært ved at møde andre fysisk eller er ensomme. Man behøver ikke have en diagnose for at være med, men vi vil ikke have professionelle fagpersoner eller ministre med, fordi man skal kunne sige alt - uden at det bliver citeret i en avis eller andre steder, " siger Cliff Kaltoft.

Han fortæller, at Landsforeningen af Væresteder også arrangerer en feriecamp hvert år for alle medlemmer. I år er det i uge 27, og det er gratis for medlemmerne af både det Digitale Værested og de fysiske væresteder. Det gælder også de andre aktiviteter som sportsstævner og gåture.

Brugerne kommer fra hele Danmark og mødes lokalt til gåture og sportsarrangementer. 

   "Der er også mange med anden baggrund end etnisk dansk. De bruger Google Translate, hvis det kniber med sproget, " forklarer han. 

Hvis det er noget for dig, kan du se mere her og melde dig ind i gruppen på facebook

Eller læse mere om Landsforeningen af væresteder

 

ÅBNINGSTIDER FOR DET DIGITALE VÆRESTED

I det digitale værested er der åbent 24/7, der er dog ikke personale i væresteder hele tiden. Åbningstiden hvor der er personale er følgende:

Mandag: Kl 8 – 15

Tirsdag: Kl 8 – 15

Onsdag: Kl 8 – 15 + 17 – 20.30

Torsdag: Kl 8 – 15

Fredag: Kl 8 – 13 + 18 – 20.30

Lørdag: Kl 8 – 12 + 19.30 – 20.30

Søndag: Kl 8 – 12 + 19.30 – 20.30


Webdesign: Webbureauet 1101K