Soldat, dykker og børnepsykolog

28.02.2019
Af: Tanja Weiss

Oasis har fået ny centerleder med mange talenter og blik for udsatte grupper. Mads Fleissig Klemmensen er uddannet børnepsykolog og har været med til at starte og lede flere afdelinger hos Behandlingskolerne. Han har også været soldat for FN og NATO i Kosovo og Kroatien. Og dykket med børn med psykiske vanskeligheder.


 

Rolig, grundig og tydelig. Sådan beskrives Oasis´ nye centerleder, Mads Fleissig Klemmensen, af tidligere medarbejdere.

    ”Som medarbejder føler man sig hørt og forstået – og man går aldrig ud ad døren uden en forklaring på, hvorfor noget ikke kunne lade sig gøre,” siger Peggy Roxs, afdelingsleder i Behandlingsskolerne.

   ”Han hviler i sin lederrolle og har sjældent brug for at slå i bordet,” tilføjer hun efter fem år som medarbejder og leder under ham.

Mads Fleissig Klemmensen har da også 12 års ledelseserfaring fra det private erhvervsliv med fokus på behandling og undervisning af børn med ADHD, autisme og andre psykiske udfordringer. Det tager han med til Oasis, som er det center i Danmark med flest års erfaring og viden om specialiseret behandling af traumatiserede børn og forældre.

   ”Jeg kan lide at se resultatet af en udvikling, som man skaber i fællesskab og prøve nye metoder af,” fortæller han om de to skoler han har været med at starte og udvikle, hvor dykkerkurser med psykisk syge børn og unge indgik som del af behandlingen. Han ser også mange muligheder for at udvikle Oasis og skabe resultater for traumatiserede flygtninge – en udsat gruppe med komplekse udfordringer og PTSD, som kræver multimetodisk tilgang.

   ”Selv børn med angst vokser flere centimeter, når de har overvundet sig selv og gennemført et dykkerkursus. Det giver en agenthed og parathed til at overføre deres succes til at gennemføre deres 9. klasse,” fortæller Mads, som også i sin fritid rejser og dykker med sin egen familie og som kan se perspektiver i også at arbejde med kreative og miljøterapeutiske metoder med traumatiserede børnefamilier.

    ”Han er en god formidler med respekt for det enkelte menneske - altid ud fra en velovervejet og grundig tilgang. Han står solidt plantet i sin faglighed – selv når bølgerne går højt og forandringer skyller ind over en organisation, så formår han at bevare roen og overblikket,” siger psykolog og projektchef Tobias Karnøe, Behandlingsskolerne, som har samarbejdet med Mads i 7 år.

   ”Oasis er heldige! Han vil blive savnet, som leder og som menneske, der er god til skabe relationer omkring sig og se udviklingstendenser i samfundet og organisationer. Det vil Oasis få stor gavn af,” vurderer Tobias Karnøe.


Webdesign: Webbureauet 1101K