Ture i naturen giver luft til tankerne og en pause fra stress og bekymringer

31.10.2021

Som et nyt initiativ har Oasis i år haft mulighed for at tage på to endags-udflugter med familier indskrevet i behandling. Behandlingsskolen Pilelygaard lagde rammer om udflugterne. Skolen ligger lige ved skov og natur i Tølløse og giver derfor gode muligheder for rekreative udfoldelser for børn og voksne.


 

Formålet med turene var at give en oplevelse af fællesskab og aktiviteter i naturen for forældre med PTSD, som ofte ikke har overskud til selv at tage ud i naturen med deres børn. Det gav også behandlerne indblik i relationerne mellem børn og voksne. Det kunne senere bruges i behandlingssammenhæng og give fokus på ressourcer og hvad forældre og børn har af udfordringer.

 

Der blev snittet i pinde fra de omkringliggende træer, lavet popcorn over bål og gået på opdagelsesture. Indledende fælles lege for alle, fodboldkampe og basket gjorde det lettere at opbygge fællesskaber.

 

 

Hvis det blev for meget med social aktivitet, var der også mulighed for at trække sig.

Der var også mulighed for at sidde stille ved bålet og male sten og plukke bær.

   

"En dreng med ADHD og en anden med social angst blev del af fællesskabet og kunne sidde i timevis og snitte pinde," observerede en behandler.

En mor med depression og selvmordstanker sagde: "Sådan en tur gør, at jeg kan slippe tankerne og få en pause fra bekymringerne."

 

 

 

 Foto og tekst: Anna Sofie Jessen, socialrådgiver og familiebehandler i Oasis

 

 


Webdesign: Webbureauet 1101K