Nu skal alle på kontanthjælp i aktivering i 37 timer

13.10.2023 |

Foto: Colourbox.dk

Det har et flertal i Folketinget netop aftalt i går aftes. Det er kommunerne, der skal finde aktiveringsstederne og de såkaldte nyttejobs. Men allerede nu lyder det, at ogsådanskundervisning, forberedelsestid og jobsøgning kan indgå i de 37 timers arbejde.

En ny politisk aftale skal sende kontanthjælpsmodtagere i såkaldte nyttejob. Den nye arbejdspligt er rettet mod personer, der er kommet til Danmark fra udlandet.

  "Vi ønsker at sende et meget klart signal om, at når man kommer til Danmark, så forventer vi noget af dig, og så skal du arbejde, hvis du på nogen måde kan," siger beskæftigelsesministeren i dag på et pressemøde. Hun fremhæver især kvinder med anden etnisk baggrund end dansk som målgruppe for den nye arbejdspligt, selvom den også gælder for andre.

   "Det er ikke en gevinst for et menneske at være i passiv forsørgelse, uden der bliver forventet noget af en. Her har vi med en gruppe at gøre, der er overrepræsenteret i kontanthjælpssystemet, og derfor vil vi sætte ekstra ind, lyder det.

Det er regeringen, der har lavet aftalen om arbejdspligt sammen med Danmarksdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Man bliver omfattet af arbejdspligten, hvis man ikke opfylder to krav: Et krav om at have opholdt sig i Danmark i 9 ud af de seneste 10 år, og et krav om fuldtidsbeskæftiglse i 2,5 af de seneste 10 år.

I et notat fra beskæftigelesministeriet, som DR har set, anslås det, at 300 fuldstidspersoner vil komme i beskæftigelse som følge af aftalen. Læs hele artiklen her