Det er helt normalt at reagere på svære oplevelser som krig og flugt - og det hjælper at tale om det

Børn glemmer ikke traumatiske oplevelser. De kan endda være mere påvirket af oplevelserne, end du som voksen, fordi du bedre har kunnet forstå dem. Det kan have sat sig i kroppen som angst eller forhøjet alarmberedskab. Det viser sig som, at de virker nervøse, urolige eller aggressive og bange for at være adskilt fra dig eller gå alene på toilettet, har mareridt eller svært ved at falde i søvn eller for at sove alene.

Derfor kan det være godt for både dig og din familie at få talt om oplevelserne. Men det kan være svært selv at tale om det med børnene, hvis du er bange for at bryde sammen eller ikke at kunne tåle at høre, hvordan børnene har oplevet det.

Derfor tilbyder vi familiebehandling, hvor vi først taler med dig om, hvad vi kan tale med børnene om og hvad vi måske skal tale med dig alene om. Derefter mødes vi med dig og børnene. Vi finder ud af sammen, hvordan jeres familie bedst får bearbejdet oplevelserne. Ofte er det bedst for børn at skifte mellem lege, opgaver og samtale.

Vi tilrettelægger hele forløbet sammen med dig og dine børn på en måde, så alle kan være med.
 

Familiebehandling - en investering i dine børns fremtid

Det er din læge, der også henviser til familiebehandling, men ofte har du måske talt med din sagsbehandler om det også. Eller en lærer eller pædagog har opdaget, at dit barn virker trist eller vred eller måske bare er meget stille eller ukoncentreret. Det betyder ikke, at dit barn er psykisk syg eller at kommunen tager dit barn fra dig, hvis der kommer en underretning. En underretning betyder, at voksne har set, at et barn har brug for hjælp. Hjælpen kan være at komme i behandling og tale om både de svære oplevelser, men også alt det, der går godt i familien og i skolen.

Oasis har mange års erfaring med, at det hjælper at gå i behandling. Det er lige som en opsparing. Nu tidligere du kommer igang, des mere kommer der på kontoen. Det kan være med til støtte dine børn til klare sig godt i skolen, få flere venner og en endnu bedre fremtid i Danmark.

Du kan også høre denne podcast om, hvordan du kan hjælpe dine børn med at undgå at blive smittet af dine traumer.